تولید بالا برای استخر داران پرورش ماهی و همه نکات اصولی
تولید بالا برای استخر داران پرورش ماهی همراه با یک دره پرورش سالم و از نظر اقتصادی قابل قبول و مکفی مستلزم این است که یکسری از نکات مهم در طول دوره پرورش را رعایت شوند. ما در این مقاله پنج نکته مهم و اصلی را که پرورش دهندگان باید رعایت کنند را ذکر می نماییم.
آماده سازی و اصلاح استخر :
برای تولید بالا برای استخر داران پرورش ماهی در این مرحله باید استخرهایی که سال گذشته ماهی دار بوده اند. کاملاً خشک گردیده و جهت ضدعفونی آهک پاشی شوند. دیواره ها و ورودی و خروجی و شیب بندی کف استخر مرمت و بازسازی گردد و چنانچه استخر خاکی باشد. بستر آنها را از طریق کود دهی تقویت نمائید.

ماهی دار نمودن استخر:
ماهی دار نمودن استخرها در اسفند و فروردین ماه انجام می گیرد. به همین منظور برای حمل و نقل بچه ماهیان از کیسه های نایلونی که یک سوم آن از آب و دو سوم آن از اکسیژن پر می شود استفاده می گردد. انتقال در کمترین زمان ممکن صورت گرفته و پس از هم دما نمودن داخل آب استخر رها سازی نمائید ( به ازای هر متر مربع استخر 1 الی 2 قطعه بچه ماهی رها سازی می شود). درصورتی که تولید بالا برای استخر داران پرورش ماهی محقق گردد رعایت این نکته بسیار مهم است.
نظارت بر روند رشد ماهیان:
لازم است برای تولید بالا برای استخر داران پرورش ماهی هر ماه وزن ماهیان محاسبه شده و میزان غذای روزانه نیز تعیین گردد. در این خصوص لازم است با کارشناسان ارتباط مستقیمی برقرار نمود و جهت کسب مهارت های آبزی پروری در کلاس های آموزشی و ترویجی شیلات شرکت نمائید. ذکر این نکته ضروری است که جهت افزایش تولید از دستگاه های هواده نیز می توان استفاده نمود.
بهره برداری و صید ماهیان:
ماهیان بعد از یک دوره 7 تا 8 ماهه به وزن بازاری حدود 800 گرم تا یک کیلو گرم رسیده و به وسیله تورهای پرتابی یا 7پره صید می شوند. در صورت امکان بهتر است ماهی قبل از صید داخل حوضچه سیمانی کوچکی ریخه و شستشو شود تا هم تمیز شده و هم مواد دفعی و فضولات موجود در ماهی تخلیه گردد.
نگهداری جابجایی ماهی برای مصرف :
پس از صید ماهی ها را در سبد های مخصوص حمل ماهی با پودر یخ به صورت لایه به لایه بارگیری نموده و به بازار مصرف منتقل نمائید.